Ergonomisk inredning på företag

Vi var nyligen ute på ett jobb där vi hjälpte en webbyrå att inreda ergonomiskt. Det är ju så att våra kroppar är gjorda för att röra på sig, och om man arbetar på ett ställe där mycket handlar om att sitta stilla framför en dator hela dagarna så blir den punkten ännu viktigare. Det handlar inte heller enbart om att röra sig för att väga upp för den tiden man sitter, utan också om att göra det så optimalt för kroppen som möjligt när man väl är på arbetet.

Detta kan man till exempel göra genom att använda sig av ergonomiska möbler. Skillnaden för kroppen mellan att sitta i en dålig stol och att sitta i en stol som är snäll mot kroppen är milsvid. Efter några år i den dåliga stolen kan man ha dragit på sig skador och förslitningar som man kanske får leva med resten av livet. Stolar är en sak, men det handlar också om att man till exempel ska ha rätt arbetsredskap, som ergonomiska tangentbord, och att man ska ha bra belysning, luft och annat som kan påverka hur man mår på arbetsplatsen. Man måste förstås också ha det snyggt och fräsch för att trivseln ska vara god!

En annan sak som är väldigt bra och som vi rekommenderade företaget att använda sig av är höj- och sänkbara skrivbord. Att kunna stå och arbeta ger väldigt mycket för den som spenderar hela dagen framför en dator. Det finns med andra ord väldigt mycket som man kan göra för att förbättra ergonomin på ett företag, och vi är experter på att matcha rätt inredning med rätt situation för att skapa något som både är funktionellt och vackert!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *