Köpa nytt för ingen kostnad?

Homestaging handlar mycket om att skapa vissa specifika känslor, känslor som varierar beroende på hur bostaden i fråga är utformad. Att försöka skapa en lantlig känsla i en hypermodern lägenhet mitt i stan är ofta en inte speciellt bra idé. Det fungerar helt enkelt inte. Likaså är det dumt att försöka skapa en modern känsla i en gammal lägenhet i ett hus som är hundra år gammalt. Det gäller helt enkelt att spela upp bostadens styrkor och spela ner dess svagheter, helst så pass mycket att den tänkta köparen inte ens tänker på att de finns där. Det är inte lätt alla gånger, inte minst då det gäller att övertyga den nuvarande ägaren om att våra idéer är bra (varför anlitade hon eller han oss annars)? De brukar ha sin egen stil och sina egna fixa idéer som inte alltid är optimala.

Möbelinköp för homestageing
Också det faktum att homestaging , bra homestaging, kan kräva att kunden köper in någon eller några extra möbel kan stöta på patrull. Det hände oss under ett av våra senaste uppdrag, då vi uppmanade kunden att köpa en ny soffa, en howard soffa mer specifikt, eftersom hans nuvarande både var anskrämlig och i dåligt skick och inte alls passade in i hans lägenhet. Han protesterade naturligtvis, så vi inledde operation övertalning. Vi påpekade att soffor från Trademax till exempel inte kostar speciellt mycket, och att howard-soffor dessutom är mycket bekväma. När vi sedan också visade i hur pass dåligt skick hans nuvarande soffa var så gav han motvilligt med sig. Resultatet blev en lägenhet som var bra mycket bättre homestagead än om vi skulle nöjt oss med hans gamla soffa.

Hur pass stor skillnad gjorde det för slutpriset? Det vet vi faktiskt inte, men vi skulle gissa i alla fall 5,000 kronor eller mer, så man kan säga att den nya soffan åtminstone var i princip gratis, och antagligen gick med plus. Dessutom: soffan ingick ju inte inte i bostaden, utan den gamle ägaren fick ta den med sig. Så om inte annat fick an en ny, fin och bekväm soffa med sig till sin nya bostad (den gamla körde han till tippen, helt rätt beslut). Och det är ju inte det sämsta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *