Öka värdet när du säljer din bostad

Självklart vill man få ut maximalt med pengar när man säljer sin bostad, och det finns mängder med sätt att öka värdet på, där vissa är enklare än andra. Är du på väg att sälja din bostad, så kan förhoppningsvis de här tipsen vara av värde – bokstavligt talat!

Städa
Det kanske låter som en självklarhet och är det också. Men att städa inför en bostadsvisning är något annat och betydligt mer omfattande än ”vardagsstädning”. Det ska vara rent och fint precis överallt, utan undantag, och många vardagsföremål ska också helst stoppas undan. Sådana saker får inte bostaden att se hemtrevlig ut. Tvärtom, en för personlig prägel på bostaden gör lätt att spekulanter känner lite som om det inte är ”deras” framtida bostad de tittar närmare på. En smått klinisk känsla behöver inte vara en nackdel.

Renovering
Att renovera bostaden inför en försäljning lönar sig inte alltid, men det kan göra det. Det handlar då inte heller om en totalrenovering, utan man måste avgöra vad som kommer att göra störst skillnad för bostadens värde. En gammal sanning är att de två rum folk ser närmast på när de väljer bostad är köket och badrummet, och det är därför av yttersta vikt att dessa är i bra skick.

Homestaging
Att anlita en firma som homestagear ens bostad är ett lite dyrare sätt att öka värdet på, men det kan å andra sidan löna sig mycket. Homestaging innebär att man gör att bostaden presenteras på bästa möjliga sätt, för att locka så många som möjligt att vilja ha den. Den skillnad som väl genomförd homestaging kan göra är stor, och det är ofta värt priset att genomföra en.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *