Vi ska bli starkare

Vårt arbete är rätt så stillasittande, eftersom vi väldigt sällan behöver flytta möbler själva. Men det händer att vi behöver göra det, och då känns det lite fel att vi knappt kan lyfta lite tyngre möbler själva. Dessutom är det ju knappast något positivt med att vara otränad. Med andra ord, vi har bestämt oss för att tillsammans börja träna lite mer ordentligt. Det är då en fördel att vi är två om det som kan peppa varandra. Annars är det ju lätt hänt att man säger att man ska börja träna, och så gör man det i två veckor och så rinner det ut i sanden. Är man två om det känns det som det är enklare att hålla ut. Dessutom ska vi investera i lite träningsredskap, så det är en extra motivation – vi måste ju få ut något av de pengar som vi spenderar.

Hur ska vi träna?
Vi pratade lite om hur vi skulle träna och kom fram till att det är någon form av styrketräning som gäller. Ett av målen är ju att bli starkare så att vi kan lyfta tunga grejor vid behov. Därför har vi beställt skivstänger, för att börja lyfta skrot som det brukar heta. Det ska bli spännande att följa vår utveckling, hur pass snabbt (eller långsamt) vår styrka ökar. Vi har dock rätt så realistiska förväntningar, tror vi, och inser att det inte kommer att bli någon gigantisk skillnad på bara ett par veckor eller månader. Det här är ett långtidsprojekt, och vi förväntar oss inga mirakel direkt. Dessutom så kommer ju skillnaden att vara gradvis, så det gör det ju svårare att märka att vi blir starkare.

Nu vill vi också påpeka att målet inte är att se ut som Arnold Schwarzenegger eller så. Vi gör definitivt inte det här för att skaffa oss gigantiska muskler. Det är ju annars lite av en kliché när det gäller den som lyfter skrot. Men det är ju faktiskt bra träning för den som vill skaffa sig starkare armar av rent praktiska skäl. Och det är det som är vår målsättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *